Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lion 4 Lions Klootschiet toernooi

10 september, 2022

Vanuit Lions Club Tubbergen organiseren we dit jaar voor het eerst een Lions 4 Lions Klootschiet toernooi.

Via deze weg willen we zo veel mogelijk Lions Clubs in Nederland uitnodigen om de strijd aan te gaan voor de allereerste, vast ook felbegeerde, wisselbeker van het Lions 4 Lions Klootschiet toernooi 2022.

Met dit jaarlijks terugkerende Lions evenement willen we ieder jaar een gezamenlijk Lions doel steunen.
Dit jaar hebben we gekozen voor ‘Lions helpen Ukraine’.

Wat is Klootschieten (volgens wikipedia)
“…. Klootschieten of kogelwerpen is een werpsport waarbij deelnemers, veelal opgedeeld in twee teams, proberen een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk te werpen. In Nederland wordt dit volksspel vooral in Overijssel, Drenthe en de Achterhoek beoefend als georganiseerde sport. In de geschiedschrijving over Scheveningen wordt aangegeven dat in deze kustplaats in de 17e en 18e eeuw dit spel ook werd beoefend. De traditionele Twentse benaming kloatscheet’n heeft als modern Nederlands equivalent: ‘kogelwerpen’. In meerdere steden en dorpen in Twente bestaan kogelwerpverenigingen. De overkoepelende verenigingen zijn de Nederlandse Klootschietersbond en de Nederlands’n Kloatscheet Bond ….”

Wat vragen we van jullie?
Geef het team op waarmee jullie willen deelnemen. Het team bestaat uit 4 personen die allen lid zijn van jullie Lions Club. Krijg je het team niet helemaal gevuld, maar wil je heel graag deelnemen meld je dan ook aan. Wij zorgen dan dat je in een fantastisch team wordt opgenomen. Kosten van deelname zijn per team. Geef je eenvoudig op door hieronder het deelname formulier in te vullen.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast uiteraard de waardering voor het steunen van het goede doel zal de gehele dag tot in de puntjes verzorgd worden door ons. Het zal een ieder aan niets ontbreken. Op een van de mooiste klootschietbanen van ons land zullen we jullie onder professionele begeleiding naar de finish leiden. Gedurende de dag is er voldoende gelegenheid om je mede Lions beter te leren kennen. Volgens Twentsch gebruik zal uiteraard ook goed voor de inwendige mens gezorgd worden. Of jullie ook met de felbegeerde wisselbeker naar huis gaan hebben jullie zelf in de hand. Met lege handen naar huis gaan doe je in ieder geval niet!

Programma
10:00 Ontvangst
11:00  Demo door de profs
11:15  Ronde 1: Lekker opwarmen
13:30  Lunch naar Twentsch gebruik
14:30  Ronde 2: Game on!
16:30  BBQ met een drankje of een BOB-Bag
17:00  Prijsuitreiking

De inschrijvingen voor het evenement zijn gesloten. Houd ons in de gaten en geef je volgend jaar op tijd op!

Voorwaarden voor deelname

Privacybeleid

Ons rekeningnummer: NL18 RBRB 0955 0600 60

Gegevens

Datum:
10 september, 2022

Locatie

Cafe Restaurant de Molenberg
Ootmarsumseweg 375
Reutum, Overijssel 7667PB Nederland