Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jeugduitwisseling

1 december, 2019 - 31 januari, 2020

Zin in een zomerkamp ergens ter wereld in 2020 ?

Ben jij ondernemend? Ga je graag op reis? Wil jij kennismaken met een ander land, cultuur en mensen? Ben je tussen de 17 en 20 jaar oud (op 1 juli 2020)?

Dan is dit een interessant bericht!

Lions Club Tubbergen zoekt jongeren tussen de 17 en 20 jaar die, net als circa 4500 andere jongeren van de hele wereld, willen deelnemen aan de Lions International Youth Exchange. Een unieke kans! De deelname is vrij voor iedereen, jouw ouder(s)/verzorger(s) hoeven dus geen lid te zijn van een Lionsclub.

Het doel van de jeugduitwisseling is om bij jongeren begrip voor andere culturen te ontwikkelen. Aangekomen in het land van bestemming breng je één tot twee weken door bij een gastgezin. De gastouders introduceren je in de cultuur van hun land. Daarna ga je naar het jeugdkamp waar je zelf voor gekozen hebt. Hier vormen educatie, sportactiviteiten, het leggen van contacten en gezelligheid de basis. De voertaal is Engels.

De kosten zijn per jeugdkamp verschillend. De Lions Tubbergen subsidiëren per jaar max twee jongeren om deel te kunnen nemen aan deze mooie uitwisseling. Afhankelijk van het land en het kamp van je keuze, komen dan nog enkele kosten voor eigen rekening.

Voor meer informatie kun je hier kijken of hier.

Daarnaast kun je ook contact opnemen met dhr. Zandstra van de Lionsclub uit Tubbergen (sijbrenzandstra54@gmail.com).

Let op: de aanmelding moet voor eind januari 2020 helemaal rond zijn. Neem dus zo spoedig mogelijk contact op met dhr. Zandstra wanneer je geïnteresseerd bent. Als tegenprestatie zal de Lionsclub Tubbergen je na deze jeugduitwisseling uitnodigen voor een presentatie over jouw reis.

Lotte uit Albergen heeft in 2014 aan een jeugduitwisseling deelgenomen, lees hieronder haar ervaringen.

“In de zomer van 2014 kreeg ik van de Lions de kans om op uitwisseling naar het buitenland te gaan. Mijn bestemming was Canada, waar ik een maand heb gewoond. De eerste twee weken heb ik doorgebracht bij een gastgezin, samen met een gastzusje uit Italië. Niagra Falls, Canada’s Day, Toronto: we werden overal mee naartoe genomen en hebben daarnaast ook een kijkje gekregen in het dagelijkse Canadese leven. De laatste twee weken zijn we op kamp geweest met 20 jongeren vanuit de hele wereld. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog steeds contact heb met mensen uit onder andere Texas, Hongkong, Brazilië en Mongolië! Ondanks dat ik het van te voren natuurlijk erg spannend vond, heb ik geen seconde spijt gehad van mijn besluit om op uitwisseling te gaan naar Canada. Ik heb in die maand tijd zoveel buitenlandse vrienden gemaakt, mijn Engels verbeterd, als een local een nieuw land leren kennen en het allerbelangrijkste: herinneringen om nooit te vergeten gemaakt!”

Gegevens

Begin:
1 december, 2019
Einde:
31 januari, 2020